elektriker lærling lønn 2020

Elektriker lønn i 2020

Ønsker du å bli elektriker men lurer på hva de får i lønn i 2020?

Snittlønnen i 2019 var på 502 440 og med samme økning fra 2018/2019 vil økningen 2019/2020 stå på 3.12% og lønn i 2020 for en elektriker er på gjennomsnittlig 518 112 kr.

Hva gjør en elektriker?

En elektriker jobber med strøm, og han eller hun kan jobbe med forskjellige typer strømkilder. Elektrisitet er laget av elektrisitet, gass og andre gasskilder, for eksempel olje og kull.

En elektriker kan få tilgang til hvilken som helst strømkilde han eller hun trenger. Han eller hun utfører også viktig vedlikehold, reparasjoner og overvåking.


En elektriker kan reparere elektrisk utstyr og apparater, og noen kan utføre inspeksjoner. Noen av jobbene til en elektriker inkluderer, men er ikke begrenset til, å sette opp, teste, reparere, gjenopprette, bytte og utføre service på kraftutstyr, utstyr som krever strøm for å bruke, for eksempel datamaskiner, kommersielt, husholdnings- og industrielt utstyr.


Andre jobber utført av en elektriker inkluderer testing og reparasjon av apparater og utstyr, vedlikehold av utstyr for bruk, testing av apparater for riktig drift. En elektriker kan være pålagt å bli sertifisert av det lokale fagstyret. En sertifisering er nødvendig for å jobbe i elektrisk industri.

Elektriker lisens


Hvis du vil bli elektriker, er det viktig å bli lisensiert. Det er viktig å bli en sertifisert elektriker for å sikre din sikkerhet så vel som sikkerheten til de rundt deg. Det er også viktig at du kjenner til elektrikernes regler og forskrifter og vet hvordan du bruker utstyret på en sikker måte.

Nå som du vet hva en elektriker gjør, lurer du kanskje på hva du kan gjøre hvis du er elektriker. Her er noen eksempler på jobber du kan gjøre:
Du kan reparere, gjenopprette og til og med bygge, men mange av disse jobbene krever erfaring og skolegang. Elektrikere må bestå en sertifiseringstest for å få lisens. Lærlingplasser vil også hjelpe deg å lære jobben før du prøver å finne din karriere.


Evnen til å takle ting er førsteprioritet for en elektriker. Han eller hun burde vite hvordan man diagnostiserer problemer og hvordan han løser dem raskt.


Det er mange jobber som en elektriker gjør, men noen anses ikke som “høy risiko.” Noen eksempler på situasjoner som anses som lav risiko inkluderer å fikse skadet maskineri og reparere utstyr.


Mange jobber som involverer elektrisitet er ekstremt farlige fordi spenningen er dødelig for mennesker. Men noen oppgaver som krever strøm, for eksempel gjennomføre tester, kan utgjøre mindre fare, men er fremdeles ganske usikre.


Å ha en elektriker er ekstremt nyttig for en bedrift, og det kan til og med redde liv. De som er opplært til å være elektrikere, har langt større sannsynlighet for å redde liv enn de som ikke er det.
Hva lager en elektriker? Du vil finne ut av det så snart du tar testen!

RELAX. ENJOY.

Skriv til oss