Elektrikerlærling montering av solcelle

Hvordan bli elektriker lærling

Hvis du vil skille deg ut fra de mange andre søkerne til lærlingplass i et elektrofirma, så er det viktig å kommunisere din verdi for firmaet på en effektiv måte.

Å gå gjennom en lærlingtid er perfekt hvis du vil få praktisk forståelse for en jobb, sertifisering til å utføre den selvstendig, og lønn i samme slengen.

Det finnes vanligvis utallige muligheter til å bli lærling. Les denne artikkelen for å lære kunsten å skille deg ut fra mengden når du søker på en lærlingplass.

elektriker arbeid

Undersøk grundig

Når du begynner å lete etter en lærebedrift som tar inn lærlinger, så må du være bevisst på de ulike kvalitetene og evnene dine potensielle sjefer ser etter, samt innholdet i de ulike lærlingplassene.

Siden mange ulike folk har tilgang til lærlingplasser, vil ikke alltid rekrutterere ansette søkeren som har jobbet mest eller oppnådd den mest spesialiserte graden. Noen ganger er stillingene åpne for folk som er så unge som 16 år, uten tidligere erfaring eller skole. For elektrikerlærlinger, derimot, er det vanligst å ha gjennomført to års skole på elektriker-linja, før man så går rett inn i lærlingtiden.

Hodejegere vil vektlegge din evne til å profesjonelt vise hva du kan, for eksempel en forståelse for datamaskiner og elektronikk, ferdigheter innen trevare, eller å være i stand til å kommunisere tydelig. Ved å vise frem de relevante evnene du har oppbygget gjennom utdanningen og arbeidserfaringen din, kan det hende at du imponerer folkene som ansetter deg. Vi snakket med rørleggerbedriften BAD & VVS i Bergen som sier de i tillegg til å ha mange rørlegger lærlinger, også har elektriker lærlinger inne. De sier de videre tross alt ikke trenger en haug med trening for å utføre jobben på en god måte.

Tilpass søknadspapirene dine

CVen din er grunnlaget i søknadsprosessen din. For å virke som “riktig mann for jobben” (eller kvinne), så må du gjøre CVen din så kortfattet, solid, og relevant som mulig.

I søknaden forteller du rekruttereren de ulike grunnene for hvorfor du bør ansettes. Dette er også stedet hvor du oppsummerer oppnåelsene og evnene du nevnte i CVen din. Søknadsbrevet din er en viktig del av søknaden din. En vanlig feil mange begår er å gjøre søknadsbrevet kjedelig langt, selvsentrert, og meningsløst. Tving deg selv til å skrive et konsist og enkelt dokument; rekruttererne vil takke deg for dette, siden de har utallige andre søknader å gå gjennom.

Gjør deg klar for intervjuet

Når du skriver dokumentene dine, sørg for å bruke omtrent en halvtime på å lære mer om firmaet. Ved å gjøre dette, skreddersyr du dokumentene til hvert enkelt firma, og dette er noe de fleste rekrutterere setter pris på. Du blir også bedre forberedt på å utføre et godt intervju ved å gjøre dette.

Når du drar til intervjuet, ta med deg en liste med spørsmål du vil stille rekruttereren din. Det er også lurt å se for deg noen av de vanligste spørsmålene du mest sannsynlig blir spurt, og skrive ned hva du kommer til å si som svar. Dette gir deg mer trygghet og gjør det enklere å forholde seg rolig.

Tenk på ting som dine unike evner, ting du kan bli bedre på, og hva du ønsker å gjøre på sikt. For å forberede deg enda bedre, spør om tips fra noen du vet har gjennomført mange vellykkede intervjuer.

Ved å bruke informasjonen i denne artikkelen vil du være ett skritt nærmere å bli elektriker lærling.

RELAX. ENJOY.

Skriv til oss